Holocaust Memorial Day

Uden- Op zondag 26 januari 2020 vindt in Uden voor de 10e keer de Holocaust Memorial Day (HMD) herdenking plaats. We herdenken dan alle Joden, Roma en Sinti die het leven lieten in concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onze speciale aandacht gaat uit naar de Joden uit Uden.

Over HMD

Op 1 november 2005 riep de Verenigde Naties de bevrijdingsdatum van concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides.

Organisatie

De afgelopen negen jaar is mevrouw Luise Jacobs de drijvende kracht geweest achter de jaarlijkse organisatie van de Holocaust Memorial Day. Dankzij haar toewijding en inzet heeft deze herdenking een waardige plek gekregen binnen de Udense samenleving. Afgelopen jaar heeft Luise Jacobs het stokje overgedragen aan Maurits van den Bosch.

Iedereen is van harte welkom bij deze herdenking op zondag 26 januari, van 12.15 tot 13.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Inloop met koffie/thee vanaf 11.30 uur.

Tags: