Nationale Voorleesdagen in de gemeente Uden

Uden- De Nationale Voorleesdagen is een jaarlijkse landelijke campagne. Doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Tien dagen lang wordt de aandacht gevestigd op het belang van voorlezen, zowel in de groep als thuis. Tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het jaar centraal. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari. Het prentenboek van het jaar is dit jaar Moppereend  geschreven door Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen tien dagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd. Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen. 

Over het boek Moppereend
Eend is mopperig, haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar opkikkeren?

Wat gaan we doen tijdens de voorleesdagen in de gemeente Uden

Voorleesontbijt op woensdag 22 januari met de burgemeester!

Kleutertijd zaterdag 25 januari

Peuteruurtje dinsdag 28 januari

Peuteruurtje vrijdag 31 januari

Peuterquiz
Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in bibliotheek uden, Volkel en odiliapeel een peuterquiz. Los samen met je peuter de vragen op die in de bibliotheek hangen en maak kans op een kleine editie van het prentenboek van het jaar "moppereend"!

Tags: