Begraafplaats netjes en schoon

Uden- Iedereen wil graag dat de begraafplaats er netjes en schoon uitziet. Daarom gaat de gemeente vanaf 20 augustus op voorwerpen zoals gieters, opslagbakjes, bloempotten en vazen een sticker plakken wanneer deze buiten het grafvak geplaatst zijn. Hierop staat het verzoek om deze voorwerpen weg te halen als deze op dit moment buiten het grafvak staan. 

Eigen voorwerpen opruimen

De voorwerpen die buiten (achter of naast) het grafvak staan, kunnen storend zijn voor andere grafbezoekers en medewerkers. Het kan onveilige situaties opleveren tijdens het doen van onderhoud (zoals knippen van heggen). Daarnaast is een opgeruimde begraafplaats voor iedereen fijner. Men vraagt u om voorwerpen waarop u een sticker aantreft, op te ruimen.

Verwijderen van voorwerpen

Zijn de voorwerpen niet voor de aangegeven datum op de sticker opgeruimd, dan verwijderen de medewerkers van de begraafplaats de voorwerpen na de aangegeven datum. Deze actie staat zo ook in de begraafplaatsverordening omschreven: Losse voorwerpen welke op de begraafplaats, anders dan op een graf, aanwezig zijn kunnen zonder voorafgaande kennisgeving door de beheerder of de daartoe bevoegde personen worden verwijderd.

Zo houden we de begraafplaats netjes en schoon!

Tags: