Zonnepanelen UdenEnergiek in trek

Uden- Stichting UdenEnergiek wil graag duurzame energie bereikbaar maken voor iedereen in Uden. Onlangs verzorgde de stichting een informatieavond over haar eerste collectieve zonnepanelen-project.

Samen lokaal aan de slag met zonnestroom

Niet iedereen is in de gelegenheid om zonnepanelen op zijn eigen dak te installeren. Daarom is de Postcode Roos-regeling in het leven geroepen. Dit is een regeling waarbij de energiebelasting op de energierekening voor een periode van 15 jaar vervalt. Voorwaarde is dat er lokaal én gezamenlijk energie opgewekt wordt. Een regeling dus die in het leven is geroepen om juist met elkaar flinke, concrete stappen te zetten in de overgang naar een duurzame, verantwoorde energieopwekking.

PostCodeRoos-project Lageburchtweg 4

UdenEnergiek realiseert het eerste zonnedak op het agrarisch bedrijfsdak van de familie Wijdeven aan de Lageburchtweg 4 in Uden. Voor ruim 500 van de 786 beschikbare zon-certificaten is al belangstelling getoond. Mensen die een goed gevoel hebben bij de opwek van zonne-energie, en tevens een leuk rendement willen behalen op de investering in zonnepanelen.

Wilt u meer weten

Deelname aan een collectief zonnepanelen project is met name interessant als u wel graag zonnepanelen wilt, maar geen geschikt dak heeft voor eigen panelen, bijvoorbeeld vanwege de ongunstige ligging. Wilt u meer weten over deelname aan het project, voorwaarden, investering en wat het kan opleveren? Kijk dan op de website van Udenenergiek.nl

Over UdenEnergiek

Stichting UdenEnergiek is een op zich zelf staand burgerinitiatief. Zij ontwikkelt en begeleidt projecten op het gebied van vernieuwende energieproductie. Door te informeren, adviseren, én vooral ook te faciliteren wil UdenEnergiek lokaal opgewekte energie voor zoveel mogelijk Udenaren bereikbaar maken.

Tags: