Zonnepark draagt bij aan biodiversiteit

Uden- Een goede inpassing in de natuur en gemeenschap is een voorwaarde voor het gebruik van grond voor zonne-energie. Zonnepark Uden is hiervoor een modelvoorbeeld, waar veel faciliteiten gemaakt zijn voor bijen, vogels, kleine zoogdieren en andere natuur. Burgers kunnen vanaf dinsdag 14 mei investeren in het zonnepark en profiteren van de opgewekte zonne-energie. 

Bij de ontwikkeling van het zonnepark in Uden is er bewust rekening gehouden met de omgeving. Ontwikkelaar TPSolar milieu in evenwicht houden. Het zonnepark draagt bij aan de ambitie van een energieneutraal Uden. Gemeente Uden steunt het project vanwege de goede inpassing en het dubbele gebruik van de grond. Omwonenden, relaties en iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan meedoen door eenmalig zogenaamde ZonneDelen ter waarde van 25 euro te kopen. Dat kan vanaf 14 mei 17:00 op zonnepanelendelen.nl/uden. Investeerders profiteren van de opgewekte duurzame energie in het zonnepark.

Op woensdag 19 juni wordt een open dag georganiseerd zodat geïnteresseerde het park, waar schone energie voor ruim 4.000 huishoudens opgewekt wordt, kunnen bekijken. Vrijwilligers van de Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden gaan rondleidingen geven en laten zien hoe het park bijdraagt aan een betere biodiversiteit. Het evenement begint om 16 uur met een toespraak van de initiatiefnemers van het zonnepark, gelegen aan de Zeelandsedijk.

Zonnepark Uden is met bijzonder duurzame partners gerealiseerd. Naast TPSolar zijn onder andere Obton, de gemeente Uden, Triodos Bank en Greenchoice betrokken. De uitgifte van de ZonneDelen vindt plaats via ZonnepanelenDelen. Via de projecten op ZonnepanelenDelen is eerder €55 miljoen in zonne-energie geïnvesteerd, waarvan €10 miljoen door burgers.

Tags: