Duurzaam wonen in Thematour

Bernheze- Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijkt u naar energiebesparende mogelijkheden? Stel uw vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert in samenwerking met de provincie Noord-Brabant zogenaamde ‘thematours’. Op donderdagavond 5 april om 19.00 uur is de thematour ‘Nul-op-de-Meter’ in Nistelrode. De familie Van der Heijden laat tijdens een rondleiding in hun woning zien hoe zij net zoveel energie opwekken als gebruiken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Er is plek voor 8 personen

In 2013 is de woning van familie Van der Heijden gebouwd. “Kijk welke investeringen zorgen voor een lage maandlast. Wij hebben het afgelopen jaar zelfs energie terug geleverd,” vertelt Peter van der Heijden. De woning heeft veel glas op het zuiden. We verwarmen de woning met een warmtepomp met bodembron in combinatie met zonnepanelen en een zonneboiler. 

Verkiezing duurzaamste huis

Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018’.

Meer informatie: www.duurzamehuizenroute.nl.