Samen energie en geld besparen

Bernheze- Op 22 maart 2018 organiseren we vanaf 19.30 uur in Proeflokaal Restaurant Bomenpark (Vorsselweg 3, Heesch) een energieavond. We bespreken dan de resultaten van een energieonderzoek dat een aantal buurtbewoners uit Heesch heeft gedaan én de mogelijkheden om samen energie te besparen.

Samen energie besparen

Tijdens de avond horen de buurtbewoners uit Heesch hoe zij op een makkelijke manier energie en geld kunnen besparen. Ook Buurkracht, de EnergieWeverij en de Bernhezer Energiecoöperatie zijn aanwezig. Zij vertellen hoe zij hierbij kunnen ondersteunen. En er is een toelichting op het onderzoek dat in de buurt gedaan is. De avond is interessant voor inwoners die het plaatsen van zonnepanelen of isolatie overwegen. Of meer willen weten over andere manieren om hun woning te verduurzamen of de energierekening te verlagen.

Ook energie en geld besparen?

Het team hoopt veel inwoners te begroeten op 22 maart 2018. U kunt zich aanmelden via www.energieweverij.nl/warmingup. Ook zoekt het team nog enthousiaste bewoners die mee willen helpen om samen in de buurt energie en geld te besparen. Zij kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Ate via ate@buurkracht.nl of 06-11 31 76 15.

Onderzoek van de buurt

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het wél kan lukken om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Heesch is een aantal buurtbewoners alvast aan de slag gegaan. Zij zijn de buurt in gegaan met een warmtecamera om warmtelekken op te sporen. Dit leverde verrassende resultaten op, die ze graag met u delen. Iedereen is van harte welkom.

Over Buurkracht

Sinds eind 2013 brengt Buurkracht actieve bewoners samen. Om met elkaar en met ondersteuning van gemeenten, provincies, milieuorganisaties en netwerkbedrijven energie te besparen. Van zonnepanelen tot spouwmuurisolatie en gedragsmaatregelen. Inmiddels zijn er ruim 11.000 buren in meer dan 260 buurten actief. Zij besparen jaarlijks ruim 3,5 miljoen kilo CO2 en daarmee 1,3 miljoen Euro. Buurkracht is een initiatief van Enexis Groep. Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl