Bernhoven daagt patiënten uit in diabeteschallenge

Uden- Bernhoven en huisartsenorganisatie Synchroon sluiten aan bij de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van de Bas van de Goor Foundation. Doel is om op tweehonderd plaatsen in ons land een plaatselijke uitdaging te starten om mensen met diabetes in beweging te krijgen. Bernhoven en Synchroon dagen patiënten met diabetes uit om mee te doen.

Bewegen is goed voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met diabetes. De NDC is een wandelprogramma waarin deelnemers in ongeveer zestien weken in ‘kleine stappen’ samen wandelen en trainen om uiteindelijk op 30 september op een centrale locatie met zijn allen de laatste kilometers af te leggen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers is het de bedoeling om wekelijks wandelingen te gaan organiseren in onder meer Geffen, Uden, Oss en Zeeland. Deelnemers wandelen vanaf 30 april iedere week een uur lang samen ongeveer vijf kilometer.

Dat bewegen goed is voor mensen met diabetes is inmiddels wel bekend. Het kan zelfs zo’n positief effect hebben dat het kan gebeuren dat mensen geheel met medicijnen kunnen stoppen, of met minder medicatie toe kunnen.

Welkom op de informatiebijeenkomst

Op 23 april aanstaande vindt om 19.30 uur in Bernhoven een informatiebijeenkomst plaats over de diabeteschallenge. Iedereen die mee wil doen is dan van harte welkom, overigens mag u ook meedoen als u geen diabetes heeft, immers: bewegen is goed voor iedereen!

Meer weten? Kijk dan ook op : www.nationalediabeteschallenge.nl/, of informeer ernaar bij uw huisarts, specialist of diabetesverpleegkundige.

Tags: