Sportkampioenen in het zonnetje gezet

Bernheze- In een bomvolle zaal Lunenburg in Loosbroek huldigden wij zondag 28 januari onze sportkampioenen jeugd. Ook zijn deze middag de sportvrijwilliger, sportman, sportvrouw en sportploeg 2017 bekend gemaakt.

Nominaties sportkampioenen Jeugd 2017

Sportvrijwilliger jeugd

Twan van den Elsen van RKSV Avesteyn uit Heeswijk-Dinther

Twan is sinds 2008 lid van de Technische Jeugdcommissie. Verantwoordelijk geweest voor de mini-, E- en F-pupillen (tegenwoordig JO7, 8 en 9). Sinds dit seizoen algemeen coördinator en daarmee medeverantwoordelijk voor alle jeugdteams.
Een van de kartrekkers van het circuit trainingssysteem voor de F-pupillen en ontwikkeling trainingsvormen.
Coördinator mini-pupillen vanaf 5 jaar. Werver en begeleider van oudere jeugdspelers om training te geven aan de jongste jeugdspelers. Voor een voetbalclub een zeer belangrijke ontwikkeling voor het op peil houden van aantallen trainers en het niveau van trainers. Vanaf 2007 leider en trainer van verschillende jeugdteams.

Nominaties sportman jeugd 2017

1. Pepijn Strik uit Heeswijk-Dinther van Schietsportvereniging Hedilo. 14 jaar
Nederlands kampioen schieten met luchtgeweer
Pepijn kan onder hoge druk presteren. Winnaar van alle districtswedstrijden. In de finale schoot hij  18 van de 20. Terechte winnaar van de door de KNSA georganiseerde landelijke finale van de jeugdcompetitie.
Hij is heel goed in het enthousiasmeren van andere jeugdleden.

2. Luc van Thiel uit Heesch (Motorsport Organisatie Nederland) 17 jaar
Nederlands kampioen MON MX2 junioren
Afgelopen seizoen overgestapt van de DMX naar de MON en heeft daar meteen gepresteerd.
Maar liefst 10 keer een podiumplaats bemachtigd, waarvan 7 x 1e, 1 x 2e en 2 x de 3e plaats. Hij behaalde hiermee de titel Nederlands Kampioen van de MX2 junioren.

Sportman: Pepijn Strik

Sportvrouw jeugd 2017

Roos van den Akker uit Heesch, kunstschaatsen.
Geselecteerd voor de Nederlandse kampioenschappen.

Roos schaatst vanaf haar 4e jaar. Eerst lid van de Bossche Kunstrij Vereniging (BKV) uit Den Bosch. De laatste 3 jaar schaatst ze bij de VTO groep in Den Bosch. VTO staat voor Vereniging voor Talentontwikkeling Kunstrijden. De KNSB en BKV hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee is Den Bosch een Vereniging die extra inzet kan doen om de talenten verder te brengen. Dat betekent extra uren ijstraining, maar ook bijvoorbeeld begeleiding door een sportfysio. Het VTO-programma houdt in dat Roos vijf of zes dagen per week ijs- en off-ice training heeft. Dat betekent veel schaatsuren, en ook balletlessen, danslessen en core-training voor de spieren. Sinds twee jaar een zogenaamde Loot-status van NOC-NSF en zit ze in de brugklas op de Loot school Rodenborch in Rosmalen. Kinderen met deze status krijgen een speciale behandeling; zo worden de lesroosters en het huiswerk afgestemd op hun trainingen, wedstriiden of buitenlandse reizen.Tweemaal  deelgenomen aan de Nederlands kampioenschappen. In 2016 werd ze 2e in de klasse Mini’s, en vorig jaar werd ze 3e in de Pre-Basic-Novice klasse. Heeft al een paar keer internationale wedstrijden mogen rijden, met als hoogtepunt de ISU wedstrijd in Zagreb. Roos heeft zich dit seizoen weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Die zijn op 22-25 februari 2018 in Den Haag.

Sportploeg jeugd 2017

1. Team Jo17-2/Jo17-1 van de Vorstenbossche Boys
In 2017 is dit team zowel als jo17-2 in het voorjaar en als jo17-1 in het najaar kampioen geworden. Een team dat met zeer goed voetbal een kampioenschap heeft binnengehaald in de 2de klasse. 55 doelpunten voor en 7 tegen in 9 wedstrijden. Ook in het najaar 2016 is de Jo17-2 al kampioen geworden, dus 3x achter elkaar. Dit team speelt zeer goed voetbal en hebben alles voor het voetbal over. De jongens maken iedereen bij de club heel blij met de manier van voetballen, maar vooral de inzet en sportiviteit staan hoog in het vaandel.

2. Team MO19-1 van de Vorstenbossche Boys
In het voorjaar heeft dit team alles gewonnen, maar de laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat Mulo moest er minimaal gelijk gespeeld worden. Een spannende wedstrijd, maar door goed te blijven knokken werd de 5-5 gemaakt en niet veel later waren de Vorstenbossche meiden Kampioen. Ze bereikten ook nog de finale voor de Beker in Schijndel, maar die verloren die helaas.
Bovenal is dit team een echte sportploeg van het jaar omdat het echt een groep is die het onderste uit de kan haalt om doelen te bereiken, een groep die altijd aanwezig is bij trainingen of spelletjes binnen de club. Daarnaast hebben deze meiden respect voor de tegenstanders en zijn ze erg sportief.

Sportploeg: team meisjes MO19-1