Taalgroep start in wijkgebouw Kom In

Uden- Woont u in het gebied Uden-Oost (wijken Raam, Melle en Hoeven)? Wilt u oefenen met de Nederlandse taal? Vanaf dinsdag 19 september kunt u meedoen met een taalgroep in wijkgebouw de Kom In. Het is van 09.30 – 12.00 uur en kost € 1 per keer.

Het idee komt van Ons Welzijn en Taalhuis Uden. Het initiatief komt van Floor Jilesen van Ons Welzijn. Zij kent de wijk goed en weet zeker dat er behoefte aan is. Ze werkt samen met Paula van Hout, coördinator van het Taalhuis in Bibliotheek Uden. Wethouder Gerrit Overmans geeft donderdag 14 september om 13.30 uur het officiële startsein in de Kom In aan Germenzeel.

Oefenen met taal

De taalgroep is voor iedereen die wil of nog moet oefenen met taal. Dus ook voor mensen die in Nederland opgegroeid zijn, maar een achterstand opgelopen hebben met lezen en schrijven. Door de taalgroep in Kom-in kunnen deze bewoners oefenen met taal, in een vertrouwde omgeving.

Aanmelden

Marjan den Hollander is de vrijwilligster die met de deelnemers van de nieuwe taalgroep aan de slag gaat. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, behoeften en taalniveaus, maakt zij een programma. Aanmelden voor de nieuwe taalgroep kan via de Kom In, telefoon (0413) 265 350, mobiel (06) 4632 6866 of dekomin@uden.nl. Of via het Taalhuis Uden: (0413) 263 101 of uph@nobb.nl.

Tags: