Nieuwe afvalinzameling van start

Uden- Vanaf 1 december 2017 start de gemeente met een nieuwe afvalinzameling. Dat doet men, omdat uit de afvalproeven is gebleken dat ze op deze manier het afval beter scheiden. Zo gaan er geen grondstoffen verloren, dragen ze bij aan een duurzame samenleving én kan de afvalstoffenheffing laag blijven. De afvalstoffenheffing wordt in 2018 zelfs met 10% verlaagd.

Let op: biedt u op dit moment uw afval aan bij een ondergrondse container? Dan is onderstaande informatie niet van toepassing voor u. Bij de hoogbouw lopen nu afvalproeven om te testen op welke manier daar het afval het beste ingezameld kan worden.

Kies zelf welk formaat u wilt

Voor GFT+Etensresten (GFT+E) en papier mag u zelf kiezen welk formaat container het best bij uw situatie past. Heeft u bijvoorbeeld geen (grote) tuin? Dan is een kleinere container of wellicht een keukenemmer genoeg voor u. U ontvangt uiterlijk 16 september een brief van het bedrijf DVL om uw keuze door te geven. Heeft u op 16 september geen brief ontvangen en zamelt u uw afval op dit moment in met kliko’s? Neem dan contact op met de helpdesk van DVL via 0800-8890988 (gratis) op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Als u geen keuze doorgeeft, krijgt u automatisch de twee grootste containers (240 liter) voor zowel GFT+E als papier. Welk formaat container u ook kiest, u hoeft hiervoor niet te betalen. Gemeente Uden vindt het belangrijk dat u uw afval aan huis goed kunt scheiden.

Nieuwe containers bekijken

Wilt u de verschillende formaten vergelijken? In de publiekshal van het gemeentehuis vindt u voorbeelden van alle containermaten. Ze zijn allemaal antraciet van kleur en hebben deksels in verschillende kleuren: antraciet voor restafval, groen voor GFT+E en blauw voor papier. De keukenemmer is helemaal groen.

Meer informatie over de containers

Heeft u vragen over de formaten van de containers? Of heeft u hulp nodig bij het doorgeven van uw keuze? Neem dan contact op met de speciale helpdesk van DVL via het telefoonnummer 0800 – 8890988 (gratis) op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de nieuwe afvalinzameling

In november krijgt iedereen nog een informatiepakket met uitgebreide informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen.

Tags: