Slapen doe je zo

Uden- Als je ’s nachts slecht slaapt, kan dat gevolgen hebben voor het functioneren overdag. Je kunt dan oververmoeid of prikkelbaar zijn, je moeilijk concentreren en moeite hebben om dingen te onthouden.

ONS welzijn start op donderdag 26 oktober met de cursus “Slapen doe je zo!”. Die is bedoeld voor mensen die last hebben van slapeloosheid en willen leren om daar verandering in aan te brengen.

Er kunnen 8 tot 12 personen aan deelnemen aan de 6 lessen, die steeds op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur gegeven worden bij ONS welzijn, Volkelseweg 2 in Uden. Deelname is gratis.

Belangstellenden kunnen voor informatie contact opnemen met Hans Vermeltfoort van ONS welzijn. Aanmelden kan tot 19 oktober, als de groep vol is, wordt een wachtlijst aangelegd voor de volgende groep. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-374 25 25 en via het e-mailadres hans.vermeltfoort@ons-welzijn.nl.

Er zijn heel veel mensen die slaapproblemen hebben. Dat varieert van moeite hebben met inslapen of 's nachts wakker worden tot ’s morgens heel vroeg wakker zijn. In de cursus helpen de cursusleiders de deelnemers om te ontdekken wat voor slaapprobleem zij hebben en wat daar de oorzaak van kan zijn. Met dit inzicht kunnen deelnemers op zoek gaan naar oplossingen die aangereikt worden. ‘Slapen doe je zo!' is niet alleen een zoektocht naar hoe de deelnemers slapen, maar de cursisten leren ook vaardigheden om meer controle te krijgen over zaken die hun slaap negatief beïnvloeden; zij krijgen verschillende opdrachten mee, die ze thuis moeten doen. De cursus richt zich op het verminderen van bestaande slapeloosheid en op het voorkomen van chronische slaapproblemen. 

Tags: