Boeken Proeven in de bieb

Uden- Boeken Proeven: onder dit motto praten twee bibliothecarissen, Rianne Vermeulen en Yvonne de Groot,  op donderdagochtend 28 september de bezoekers bij over de meest bijzondere boeken van het afgelopen jaar. Met een gratis kopje koffie of thee geven beide dames in een ongedwongen sfeer informatie over nieuw verschenen titels.

Yvonne werkt al vele jaren als bibliothecaris en is verantwoordelijk voor de aanschaf van de collectie voor volwassenen in bibliotheek Uden. 
Rianne Vermeulen is bibliothecaresse sinds 1980 en verhalencoach en boekenapotheker sinds 2010. Ze heeft 23 jaar in Berghem gewerkt als hoofd van de bibliotheek. Aangezien ze van veel (lees)markten thuis is, is ze een bevlogen adviseur als het om de collectie van de bibliotheek gaat, zowel voor jeugd als volwassenen. Of zoals ze zelf zegt: "van 0-99 jaar".  

Beiden houden op allerlei manieren bij welke romans de moeite waard zijn: ze speuren op internet naar boekensites, houden de nieuwste aanwinsten in de bibliotheek bij, zijn  regelmatig te vinden in de boekhandel en lezen diverse tijdschriften over boeken. Op hun weblog staat een overzicht van boeken die zij lazen: http://www.boekenproeven.blogspot.com.
 
De presentatie is van 10.00 – 11.30 uur. 
Een kaartje kost € 2,50, inclusief een kopje koffie of thee.

Kaarten zijn te koop in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken en online via kaartverkoop. 

Tags: